totmima2

Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ιδρύθηκε το 1991 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΠΔ 331/29-7-91) με αποστολή να παρέχει την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική γνώση για άσκηση της Δημοσιογραφίας, να ερευνά θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο της Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καθώς και να συμβάλλει στην κατοχύρωση του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος.

Το Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο με τις επί μέρους κατευθύνσεις: α) της Δημοσιογραφίας και β) Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2002 το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Εγνατίας 46, ενώ μέχρι τότε στεγαζόταν στο Μανδαλίδειο κτίριο στην παλαιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η γραμματεία βρίσκεται στον πρώτο όροφο του Νέου Κτιρίου, η βιβλιοθήκη βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, ενώ στον πέμπτο όροφο στεγάζεται ένα εργαστήριο υπολογιστών.  Αίθουσες διδασκαλίας υπάρχουν στον πρώτο, δεύτερο και τέταρτο όροφο και ονομάζονται αντίστοιχα  αίθουσα 1, 2, 4α και 4β.

Στο περίπτερο 1 του χώρου της ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης) στεγάζονται επίσης πλήρως εξοπλισμένα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο, όπως και η έδρα του εργαστηρίου εφαρμογών πληροφορικής του Τμήματος.

Διεύθυνση:
Εγνατία 46  Τ.Κ. 546 25 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επικοινωνία με τη γραμματεία:
Τηλ. 2310 992055  -  Fax  2310 992098 -   e-mail:  info@jour.auth.gr